Граждани: Кога МВР и прокуратурата ще свършат работата, за която са назначени

Граждански протест срещу несправянето с рецидивистите и корупцията на пътищата блокира движението по булевард “Черни връх“ в столицата, предаде репортер на БГНЕС.

Недоволството на гражданите идва, след като късно снощи Георги Семерджиев, бивш футболист с множество нарушения и стар познаник на полицията, убил две момичета, минавайки с превишена скорост, на червен светофа без валидна шофьорска книжка и с автомобил с фалшиви регистрационни номера през кръстовището на булевардите "Черни връх" и "Арсеналски". Джипът му се разчленява на две, помита асансьорния павилион на метростанцията в района и слага край на живота на две млади момичета - на 22 и на 26 години.

Задържаха Георги Семерджиев, убил две момичета в снощната катастрофа

Събралите се тази вечер изразиха яростта си от бездействието на органите на реда към нарушителите на пътя и попитаха "Кога МВР и прокуратурата ще свършат работата, за която са назначени". Според тях положението у нас е "за кокошка няма прошка, за милиони няма закони".

Гражданите поставиха цветя и свещи на входа на метростанцията, където бе прекъснат живота на двете млади жени. Преди това на същото място се събраха и таксиметрови шофьори, които надуха клаксони и блокираха за кратко движението в района. Действията им бяха провокирани и солидарни с факта, че Семерджиев удари с автомобила си снощи и техен колега, който за щастие се размина само с лека травма.

Гражданите коленичиха по средата на кръстовището, запазвайки мълчание в памет на невинните жертви на пътя. /БГНЕС