Граждани поискаха да паднат ограничителните мерки

Не на ограниченията, време е маските да паднат. Това заяви пред БГНЕС лидерът на партия „Възраждане“ Костадин Костадинов и организатор на националния протест, който се провежда пред сградата на парламента.

„На бой сме тръгнали за правата и за свободите си, и най-важното за правото си на нормален живот. Не искаме ограничения, не искаме принудителна ваксинация, не искаме държавата ни да бъде превръщана в концлагер с първа и втора категория хора“, настоя Костадинов.

Той каза, че от вече втора година се опитва да види пандемията в България, но не я вижда. Вместо това става свидетел на това как властта у нас, а и не само, се опитва всячески да настрои хората едни срещу други.

„Една власт, която се опитва да насажда паника и психоза, една власт, която с действията си предизвиква унищожаването на икономиката, а след това ни кара да настояваме за допълнителни мерки, с които да поправим щетите, нанесени от действията на самото правителство. Това е пълен абсурд“, коментира още той и уточни, че в момента ни управлява правителство, зад което не стои никой друг, освен президента Румен Радев и подчерта, че отговорността за действията е на един човек, а не на партии или организации.

Костадинов, който има две деца заяви, че няма да пусне децата си на училище с маски и ще призове всички присъстващи на протеста да не спазват мерките и да бойкотират тази престъпна заповед.

„Днес ние сме тук, за да защитим здравия разум в България, за да защитим нормалния живот, за да защитим правото на децата си да живеят нормално. След 9 седмици имаме избори. Това спасява България от налагането на още по-античовешки мерки, каквито има в Западна Европа, но това е временно. На тези избори ще има референдум. Референдум, на който хората ще избират между нормалния живот и покушението на здрави разум, осъществявано вече втора година от управляващите“, добави лидерът на партията и обеща, че ще направи всичко възможно тези хора, които са въвели тези мерки да понесат отговорност за тях.

От думите му стана ясно, че дават три дни на властта да отменят заповедта, а ако това не се случи, ще има последващи действия.

Според Цвета Гълъбова въведените мерки са античовешки, неефективни, безсмислени и също така нарушават изконни човешки права, като това да дишаме свободно, да бъдем свободни, създават големи икономически проблеми – бизнесът реално е спрял да работи.

„Ние искаме да върнем нормалния начин на живот. Ако възвърнем нормалния начин на живот по най-бързия начин и здравето на хората ще се повиши. Стресът и паниката, които се насаждат, това разболява хората. Хората просто трябва да продължат нормалния си ритъм на живот. В момента всичко е много преиначено, много изкривено. Проблемът с ковид пандемията не е здравословен, а политически“, убедена е тя.

Иван Арнаудов е против всякакъв вид принуда и затова е дошъл, за да каже: „Не на принудата“.

„Длъжни сме да протестираме срещу настъпващия фашизъм. Българите винаги са длъжни да защитават страната си. Това което дразни хората и ги разгневява са всички принудителни мерки. Всичко това, което е на път да стане принудително“, обясни той.

Според него носенето на маски е безсмислено, защото те не предпазват, а по-скоро задушават. Той е убеден също така, че няма нужда от строги мерки.

Протестът ще прерасне в шествие, което ще мине през няколко основни институции, на които ще припомнят, че народът е техният началник. /БГНЕС