Грег Попович остава в Сан Антонио още пет години

Грег Попович няма намерение да напуска Сан Антонио Спърс скоро. Треньор номер 1 по победи в Националната баскетболна асоциация (НБА) подписа нов петгодишен договор, за да остане наставник и президент на тима, съобщиха от пресслужбата на "шпорите".

Имаше спекулации около бъдещето на 74-годишния Попович, въпреки че след възможността, която Сан Антонио получи да привлече избор номер 1 в Драфта Виктор Уембаняма миналия месец, се очакваше и петкратният шампион в Лигата да продължи с треньорската професия. Нещата бяха официализирани с кратко изявление от Спърс, без да бъдат давани подробности относно сделката или изказвания от Попович или организацията.

Попович пое Сан Антонио през декември 1996 г. Той има 1366 победи до момента - с 31 повече от Дон Нелсън, който е втори във вечната класация. В добавка, Поп - както е познат треньорът, е трети по брой плейофни успехи със 170 - пред него са единствено Фил Джаксън (229) и Пат Райли (171). Специалистът е един от петима наставници с поне шампионски титли на сметката си - Джаксън има 11, Ред Ауербах е с 9, а Попович е в компанията на Райли и Джон Кундла с по пет. Поп ще влезе в Залата на славата следващия месец.

Треньорът на "шпорите" има и олимпийско злато със САЩ от Игрите в Токио, които се проведоха през 2021. /БГНЕС