Григор Димитров е на полуфинал в Женева след обрат

Григор Димитров се класира за полуфиналите на тенис турнира в Женева след победа над австралиеца Кристофър О‘Конъл с 6-7(5), 7-5, 6-4. Първата ни ракета изоставаше в мача със сет и пробив във втората част, но успя да осъществи обрат.


В първата част пробиви нямаше и логично се стигна до тайбрек, в който Оконъл поведе с 6-4 точки и затвори частта със 7-5. Австралиецът започна вихрено и вторият сет и след ранен пробив поведе с 4-1. Димитров обаче се разигра и взе 6 от следващите 7 гейма, с което изравни резултата – 6-7, 7-5.

Във финалната част българинът проби на старта и поведе с 2-0, но Оконъл успя да изравни за 2-2. Димитров осъществи ключов пробив за преднина 4-3, след което до края на срещата не трепна при начален удар и се поздрави с успеха.

Така Гришо ще играе на втория си полуфинал за 2023 година, след като по-рано през сезона стигна до топ 4 на турнира в Ротердам.

Аустрелиън Оупън, Ротердам и Женева пък са турнирите, на които Димитров е записвал поне две последователни победи през кампанията. Успехът над О’Конъл е втори за българина през 2023 година в мач, в който е загубил първия сет.

В спор за място на финала Димитров ще срещне американеца Тейлър Фриц, който по-рано през деня се разправи за 51 минути с Иля Ивашка – 6-1, 6-2. Мачът между тях ще е втори. Американецът води с 1-0 в общия баланс. /БГНЕС