Димитров отстъпи на американец в 1/2-финалите в Мелбърн

Григор Димитров не успя да се класира за финала на тенис турнира от АТП 250 в Мелбърн, след като загуби от американеца Максим Креси в два сета – в отделните части 5-7, 6-7 (9), за малко над два часа игра.

Григор се бори, но не успя да влезе във финала в Мелбърн.

Първата ни ракета влезе в полуфиналната среща след два тежки и маратонски мача с Факундо Банис от Аржентина и нидерландеца Ботик ван де Зандсхулп, като след здрава битка бе пречупен от 112-ия в света представител на САЩ. Откриващата част вървеше гейм за гейм след доминация на сервиращите до 12-ия, когато американецът първи стигна до точки за пробив и не сбърка, за да дръпне в резултата.

Във втората българинът имаше всички шансове да вкара двубоя в нов трети сет за него в надпреварата, като първо в 11-ия гейм имаше четири точки за пробив, които не успя да оползотвори, а в тайбрека бе с три поредни сетбола, но се пропука, като два от тях бяха на негово подаване. Григор спаси три мачбола впоследствие за Креси, но при четвъртата възможност американецът не сгреши и се класира за финала на съревнованието. 112-ият в света завърши със 17 аса срещу 10 за нашия тенисист, който спечели 82% от точките на първи сервис, но Креси спаси и петте възможности за пробив, открили се пред 30-годишния хасковлия.

Така, Димитров отстъпи в първия си мач срещу Креси, който от своя страна ще играе в спора за титлата срещу победителя от двубоя между поставения под номер 1 в схемата Рафаел Надал и Емил Руусувуори от Финландия, които играят по-късно през деня. /БГНЕС