Григор Димитров отново е заразен с Ковид-19

Първата ни ракета Григор Димитров е дал положителен тест за COVID-19, което автоматично го изважда от турнира ATP 250 в Далас, където бе записан за участие, съобщиха организаторите.

Григор Димитров.

Късно вчера вечерта се появи информация, че 30-годишният ни тенисист е отказал участие в надпреварата, но не бе оповестена причината за решението му. Българинът за втори път е заразен с коронавирус, след като това му се случи за първи път през лятото на 2020 година.

Тогава той участва на организираните от световния номер 1 Новак Джокович демонстративни турнири от Adria Tour, когато всичките официални тенис състезания бяха спрени заради пандемията. Григор трябва да се изолира и ще се надява, че може да вземе участие в турнира в Акапулко след три седмици, за който също е потвърдил, че ще бъде в основната схема.

Австралиецът Ник Кирьос, който наскоро спечели титлата на двойки със сънародника си Танаси Кокинакис на Откритото първенство на Австралия, получи "уайлд кард" за участие в Далас, който ще дебютира в календара при мъжете от 7-13 февруари. Американците Тейлър Фриц, Райли Опелка и Джон Иснър са основните фаворити на турнира в щата Тексас. /БГНЕС