Григор Димитров с трисетова загуба от Рууд в Сан Диего

Григор Димитров не успя да се класира за първи финал за 2021 година, след като загуби от норвежеца Каспер Рууд с 6-4, 4-6, 4-6 в полуфинален мач от турнира от сериите АТП 250 в Сан Диего. Българският тенисист записа три поредни успеха в надпреварата и се представи на ниво срещу световния номер 10, но в крайна сметка не успя да го надвие.

Григор Димитров

Двубоят бе равностоен, като и двамата тенисисти не бяха солидни на собствен сервис и допуснаха общо 11 пробива, но в решаващия трети сет Рууд бе малко по-стабилен и успя да затвори мача след близо два часа и половина игра. "Срещу Григор трябва да играеш добре от всички ъгли на корта, защото той може да прави печеливши удари отвсякъде. Той е един от най-трудните съперници в Тура и притежава всички възможни удари. Опитах се да се задържа в мача и успях да спечеля няколко важни точки, които ми донесоха победата. Мачът бе на високо ниво от първата до последната точка. Радвам се, че се класирах за първия си финал на твърди кортове", коментира Рууд, след като записа 46-та си победа от началото на сезона.

Във финала на надпреварата вторият поставен в схемата Рууд ще се изправи срещу британеца Камерън Нори, който победи Андрей Рубльов от Русия с 3-6, 6-3, 6-4. След като загуби за 35 минути в първия сет, Нори промени играта във втория сет, като спаси три точки за пробив, а после проби на негов сервиз Рубльов, с което предизвика все по-видимо недоволство. „Цялата заслуга е на Андрей“, каза 26-годишният британец, 28-и в ранглистата. "Той игра страхотен тенис в началото, а аз успях да задържа бурята в началото на втория сет." „Това наистина е мач, който ще помня дълго време“, добави Нори, който спаси 8 от 9-те точки за пробив, с които се сблъска, достигайки петия си финал на ATP тази година. /БГНЕС