Григор Димитров се провали още на старта в Акапулко

Григор Димитров допусна изненадваща загуба още на старта на тенис турнира в Акапулко. Българинът отстъпи на Стефан Козлов 6-7 (8), 7-5, 3-6. Американецът влезе в основната схема като "щастлив губещ", след късно отказване на Максим Креси, с когото Гришо имаше сметки за уреждане заради поражението в Мелбърн по-рано този сезон. Димитров обаче ще трябва да почака за реванш, а и трудно щеше да го вземе с оглед играта, която показа в мача с Козлов, който макар и контузен успя да стигне до успеха. В края на втория сет световният №130 получи серия схващания, но не се отказа и продължи в мача, куцукайки по корта.

Григор направи всичко възможно, за да загуби. Той направи цели 11 двойни грешки. Българинът беше пробит още в откриващия гейм, но все пак успя да изравни за 4-4. Стигна се до тайбрек, в който Димитров дръпна с 3-0, но въпреки това се огъна в края и отстъпи с 8-10 в първия сет.

Проблемите за Гришо продължиха и във втората част. Димитров и Козлов си размениха по един пробив в четвъртия и петия гейм, а малко след това американецът поиска медицински таймаут. В осмия гейм Козлов успя да пробие отново. Димитров започна с 0-40, след което изравни, но двойна грешка в края даде успеха на съперника му.

При последната точка Козлов падна на земята, след като и двата му крака се схванаха, а това доведе до ново прекъсване за няколко минути. Все пак американецът показа желание да продължи въпреки трудното си придвижване по корта. Димитров взе оставащите четири гейма и спечели сета със 7-5, пращайки мача в решителна трета част.

Тя започна с маратонски гейм, продължил 12 минути. Козлов трябваше да спасява шест точки за пробив, но се справи, а това видимо се отрази върху състоянието на Димитров. Българинът беше пробит в шестия гейм, когато Козлов поведе с 4-2, а след това взе своето подаване.

До края изненада не се получи и Козлов успя да затвори двубоя. В следващия кръг той ще срещне победителя от мача Рафаел Надал - Денис Кудла. /БГНЕС

Категории: