Григор Димитров се справи с Хуркач за място на полуфиналите в Париж

Григор Димитров се класира за полуфиналите на турнира от сериите Мастърс в Париж, след като победи Хуберт Хуркач от Полша с 6-1, 4-6, 6-4. По този начин Димитров достигна втори пореден полуфинал на ниво Мастърс след Шанхай през октомври, а утре той ще спори със Стефанос Циципас (Гърция) или Карен Хачанов (Русия) за място на финала във френската столица.


Димитров, който отстрани световния номер 3 Даниил Медведев във втори кръг, започна отлично двубоя срещу Хуркач, като проби два пъти съперника си и му даде само един гейм в първия сет. 11-ят поставен в схемата Хуркач, който се бореше за класиране за Финалите на АТП, но след това поражение загуби шансове, стабилизира играта си на сервис във втората част и успя да реализира единствения пробив, за да изравни резултата. В решаващия сет Григор бе много солиден и дочака своя момент, за да вземе подаването на Хуркач и да затвори мача на собствен сервис след час и 38 минути игра.

Българският тенисист завърши мача с 30 печеливши удара (9 аса) срещу едва шест непредизвикани грешки, като той бе много решителен във важните точки и реализира и трите си възможности за пробив в двубоя. Той също така взе 12 точки от 16 излизания на мрежата. От своя страна Хуркач наниза 19 аса и също бе с положителен баланс - 35 уинъра и 13 непредизвикани грешки.

Така Димитров вече има четири победи от четири мача срещу Хуркач, а утре ще се опита да достигне втория си финал в Мастърс турнирите. Той се класира за десети полуфинал на ниво Мастърс и едва за втори път в кариерата си достига два поредни полуфинала в тази верига. Също така Димитров закръгли победите си от началото на сезона на 40, като той достига тази бройка за трети път в кариерата си. /БГНЕС