Григор Димитров срещу Рубльов на старта в Пекин

Григор Димитров започва участието си в Пекин с мач срещу Андрей Рубльов.

Първата ракета на България Григор Димитров ще играе срещу намиращия се в добра форма руснак Андрей Рубльов на старта на турнира от сериите ATP 500 в Пекин. До този момент двамата са се срещали три пъти, като Григор води с 2-1 победи.

За последно те играха два пъти през 2018-та година, като и в двата случая Димитров се оказа победител - на Australian Open и в Ротердам. Преди това, година по-рано, Рубльов стигна до победа на US Open. В момента Рубльов се намира под №36 в света, а Григор Димитров е с десет позиции по-високо.

Победителят от този мач ще се изправи във втори кръг срещу победителя от мача между Михаил Кукушкин и шестия поставен Фабио Фонини. На четвъртфинал пък е възможен двубой с четвъртия поставен Карен Хачанов, Марко Чекинато или двама квалификанти.

Григор Димитров и Андрей Рубльов се намират в половината на водачат в схемата в Пекин Доминик Тийм, който стартира с мач срещу Ришар Гаске. Там е и Анди Мъри, който започва с мач срещу Матео Беретини и е потенциален съперник на Тийм на четвъртфиналите.

Водач на долната част на схемата е Александър Зверев, който започва с мач срещу Франсис Тиафо. Там са още Стефанос Циципас, Джон Иснър, Гаел Монфис, Робето Баутиста Агут, Феликс Оже-Алиасим и други. /БГНЕС