Григор Димитров започна с чист успех в Индиан Уелс

Григор Димитров се класира за третия кръг на силния тенис турнир от сериите Мастърс 1000 в Индиан Уелс, след като надви Даниел Алтмайер с 6-4, 6-2 за около един час и половина игра.

Нашият тенисист първи имаше възможност да пробие, получавайки две точки в шестия гейм, но не успя да ги оползотвори. Впоследствие германецът, под номер 114 в света, получи на свой ред два шанса на сервис на Димитров, но и той не съумя да реализира така важния пробив. Все пак, 23-ият в основната схема българин стигна до ключовия брейк в десетия гейм, с който и поведе в резултата.

Григор Димитров

В началото на втората част Димитров бе по-деен и солиден на корта и направи пробив в четвъртия гейм, който след това затвърди. Нов брейк в осмия гейм сложи точка на спора след 87 минути игра. Бившият номер 3 в света спечели 87% от точките на собствен сервис и спаси двете точки за пробив пред германеца.

Така, Григор стигна до трети кръг на надпреварата – етап, който е достигал в четири от предишния си участия, но никога не е преминавал, а там негов съперник ще бъде 16-ият в схемата представител на домакините Райли Опелка, който се справи по-рано с японеца Таро Даниел в два сета.

Димитров и Опелка имат един мач помежду си, който се проведе съвсем скоро – на Мастърса в Канада, където американецът спечели с 6-3, 6-4. При успех 30-годишният хасковлия ще играе на осминафиналите в турнира за първи път в кариерата си. /БГНЕС