Григор отпадна още на старта в Мадрид

Григор Димитров отпадна във втория кръг Мастърс 1000 турнира в Мадрид. Българинът отстъпи пред 18-годишния чех Якуб Меншик с 2-6, 7-6 (4), 3-6 в двубой, който продължи повече от два часа и половина.

За Димитров това беше първа загуба в откриващ двубой на турнир от началото на годината. Българинът успя да реализира само един пробив в целия двубой и така и не успя да се адаптира към изключително силния начален удар на тийнейджъра от Чехия.

За Димитров сега предстои участие на Мастърс 1000 турнира в Рим, след което и в черешката на тортата в сезона на клей в Европа – Ролан Гарос.

Българинът започна силно срещата и с гейм на 0 откри резултата. В ответния Димитров пропусна 4 възможности за пробив, което впоследствие се оказа фатално за него в сета. Меншик направи силна серия и след 6-2 и два пробива взе първата част. През втория сет пробиви нямаше и се стигна до тайбрек, в който Димитров се наложи със 7-4 точки и изравни резултата. Във финалната трета част българинът допусна брейк за 0-2, който успя веднага да върне за 1-2. Нов, финален пробив на Меншик за преднина от 5-3 сложи точка на спора, след което чехът затвори срещата в своя полза.

За представителя на Чехия предстои мач с Феликс Оже-Алиасим. /БГНЕС