Григор пречупи и Гарин за първи полуфинал в Париж

Григор Димитров се класира за полуфиналите на последния турнир от сериите Мастърс 1000 в Париж, след като надигра в два сета Кристиан Гарин – в отделните части 6-2, 7-5 за около час и половина игра.

Димитров продължи с великолепното си представяне в Париж и вече е на полуфинал, където чака спечелилия измежду Джокович и Циципас.

Първата ни ракета стартира великолепно срещата и след два пробива в откриващия сет дръпна в резултата. В началото на втората част българинът потегли уверено с нов брейк, но чилиецът върна пробива още в следващия гейм. При 4-4 Димитров допусна колебания на собствен сервис, а от това се възползва Гарин, който си извоюва правото да сервира за изравняване на сетовете. Нашият тенисист обаче направи моментален рибрейк, а с нов, пети пробив за срещата, затвори успешно мача в своя полза. Така, Димитров се класира за първия си полуфинал в зала „Берси“. Любопитното е, че това беше дебют за двамата на такава фаза в турнира във френската столица (за Гарин това беше и първи четвъртфинал изобщо в надпревара от сериите Мастърс 1000). Григор ще се изправи на полуфинала срещу Новак Джокович. Световният номер 1 записа най-категоричната си победа в тазгодишното издание на турнира от сериите Мастърс 1000 в Париж, след като надигра Стефанос Циципас в два сета – в отделните части 6-1, 6-2 за около час игра.

Джокович изигра един от най-силните си мачове в последно време и отстрани талантливия Циципас по пътя към полуфиналите в Париж.

Сърбинът не остави съмнение в превъзходството си на корта и след два пробива дръпна на бърза ръка с 5-0. Гъркът се спаси от „геврек“ в откриващата част, но преклони глава при петия сетбол за четирикратния шампион в надпреварата. Във втория сет картината бе идентична, като Ноле отново реализира два пробива, за да изравни на 2-2 в общата статистика между него и Циципас. Младият грък бе спечелил предишния им сблъсък на Мастърса в Шанхай. Джокович ще се изправи в спор за място на финала срещу първата ни ракета Григор Димитров, който по-рано надви Кристиан Гарин в два сета. Двамата имат девет мача помежду си, като нашият тенисист има един-единствен успех, дошъл на Мастърса в Мадрид през 2013 година. Последната им среща беше в Синсинати през 2018, когато Джокович спечели в три сета. Ноле и Григор са се изправяли един срещу друг и в зала „Берси“ през 2016, когато Джокера триумфира в три сета на осминафиналите в надпреварата. Довечера предстоят пък останалите два четвъртфинала в долната половина на схемата, противопоставящи Гаел Монфис – Денис Шаповалов и Жо-Вилфред Цонга – Рафаел Надал. /БГНЕС