Григор стартира срещу квалификант в Ротердам

Първата ни ракета Григор Димитров ще започне участието си на турнира от сериите ATP 500 в нидерландския град Ротердам срещу квалификант, отреди тегленият жребий. За българина това ще бъде първа надпревара след Аустрелиън Оупън, където той отстъпи на шампиона Новак Джокович в трети кръг.

Григор Димитров.

При победа над своя съперник на старта, 31-годишният хасковлия, който е непоставен в съревнованието, ще се изправи срещу победителя от мача между петия в схемата Хуберт Хуркач и Роберто Баутиста Агут от Испания. Евентуален опонент на Гришо в четвъртфиналите може да бъде поставеният под номер 2 руснак Андрей Рубльов, който започва срещу коравия австралиец Алекс Де Минор.

Димитров ще играе и в турнира на двойки. Там той ще си партнира с Никола Маю от Франция, като двамата излизат в първия си мач срещу тандема Андреас Мис (Германия) и Джон Пиърс (Австралия). При успех Григор и Маю ще играят със спечелилите сблъсъка между първите в схемата Уесли Кулхоф/Нийл Скупски и изцяло германската двойка Кевин Кравиц/Тим Пюц.

В надпреварата на сингъл са още редица големи имена, включително първия поставен Стефанос Циципас, Холгер Руне (4), Александър Зверев (8), Даниил Медведев (6), Феликс Оже-Алиасим (3), както и непоставените Яник Синер, Стан Вавринка, Борна Чорич и Давид Гофен. Циципас открива срещу Емил Руусувуори от Финландия, Зверев играе с корееца Сун У Куон, Медведев се изправя срещу Алехандро Давидович Фокина от Испания, а Оже-Алиасим срещу италианеца Лоренцо Сонего. Турнирът в Ротердам е от 13-19 февруари. /БГНЕС