Григор: Това беше най-добрата ми година

Най-добрият ни тенисист Григор Димитров очаква конкуренцията да бъде още по-сериозна през следващия сезон, подготвяйки се с участие в Световната тенис лига. Номер 14 в световната ранглиста завърши една от най-силните години в кариерата си и е щастлив от представянето си през изминалите 12 месеца. На Световната тенис лига той помогна на отбор SG Mavericks Kites да стигне до финала с някои впечатляващи изяви.

"Мисля, че това беше най-добрата година в кариерата ми, направих много хубави неща и играх силно през цялата година. Да, на моменти ми липсваха определени неща, можех да се справя по-добре в дадени ситуации, но завърших добре, това беше важното. Достигането до финала на Мастърса в Париж беше стъпка в правилната посока. Всичко вече е в миналото. В момента всички показват добър тенис. Ще видим нови лица в Тура и смятам, че конкуренцията ще бъде още по-сериозна догодина", започна 32-годишният българин в интервю за Gulf News.

Димитров изрази мнение, че Световната лига е помогнала на него и останалите, взели участие в нея, да се завърнат на корта преди натоварения предстоящ сезон, който ще включва и Олимпийските игри в Париж. "За втора поредна година играя в Световната тенис лига и е страхотно, че играх на ново място в Абу Даби. Искам да се разходя повече из града, но засега нямам тази възможност, тъй като побеждаваме. Така че, всяко нещо по реда си. Турнирът е важен за всеки, защото може да види какво е физическото му състояние преди новия сезон".

Бившият номер 3 в света не иска да си поставя цели през 2024, а просто да остане здрав и във форма, за да види докъде може да достигне. "Нямам някакви конкретни цели за новия сезон, просто не искам да поставям допълнително напрежение върху себе си. Количеството работа, което свърших, е много голямо. Така че най-важното е да съм стабилен психически, но и физически. Ако се чувстваш добре, в добро физическо състояние си, резултатите ще дойдат. Така че винаги трябва да си готов и наясно с това, което ти предстои".

Григор игра и с Новак Джокович, и с Карлос Алкарас - двамата най-добри тенисисти в света в момента, на няколко пъти през годината, като според хасковлията двамата са напълно различни един от друг. "Няма база за сравнение, те са напълно различни играчи, различни поколения. Те играят по различен начин и направиха различни неща, но са двамата най-добри тенисисти в света, наред с още няколко други. Това е ситуацията в момента и следващата година ще е още по-вълнуваща", заключи българинът. /БГНЕС