Григорова: Кметът не е счетоводител, той задава посоката

Последната социология показва, че аз съм единственият алтернативен кандидат, който може да се яви срещу сглобката. Това заяви Ваня Григорова, кандидат за кмет на София, издигнат от БСП и Обединена Левица.

„В центъра на моята кампания са проблемите на редовия софиянец. Макар че много говореха, че София е лъскава, а не на работещите, се оказа, че не е така. Проблемите на неелитарната част на София нямаха своя изразител“, каза тя пред БНТ.

Според нея не е вярно, че София се интересува само от дигитализация и умен град. „С копче не става, трябва да има човек, който да го натисне“, добави тя.

Григорова се определя като представител на редовия работещ софиянец, но не е анти останалите граждани. Според нея имаме много тежко объркване между ляво и дясно в България.

Столичният кмет не е счетоводител, не е архитект, той трябва да задава посоката и никога не трябва да стои настрана от обсъждането на националните въпроси, категорична е Григорова.

Тя подчерта, че софиянци ще бъдат много тежко ударени от предстоящата либерализация на енергийния пазар. „Това, което може да направи Столична община е да има свой собствен доставчик на енергия. Общинско предприятие за доставка на електрическа енергия. Както Чешката държава може да притежава енергийно предприятие у нас, така и Столична община може да има такова предприятие. То ще бъде коректив и ще предлага най-изгодната цена за софиянци“, обясни Григорова.

Когато няма какво да предложиш, търсиш под вола теле, посочи Григорова за своите опоненти и добави, че не може да бъде ефективен предлагания от тях „контрол на контрола“ на „ремонт на ремонта“. /БГНЕС