Григорова: Терзиев става кмет с изнасилването на Борисов и пасивната подкрепа на Костадинов

„Ако Васил Терзиев стане кмет на София, това става с изнасилването на Бойко Борисов и с пасивната подкрепа на Костадин Костадинов. Ако някой трябва да се обяснява за подкрепа на Путин, нека да се обяснява Терзиев“.


Това каза Ваня Григорова, която загуби кметската надпревара на балотажа за София и чийто екип ще оспорва изборните резултатите.

„Не приемам резултата за окончателен и няма как да знаем кой е кмет на София, докато съдът не реши“, каза тя.

Григорова заяви, че тя и екипът ѝ вече се готвят да за управлението през следващия мандат.

В интервю пред бТВ тази сутрин на Григорова ѝ се наложи да отговаря на въпроси относно закупуването на имот, близо до Равно поле на цена от 5 евро на квадратен метър, а по повод публикации за бижу - висулка, забелязано от медиите, тя контрира с думите, че очаква следващия въпрос да е за бельото ѝ. Според нея през последните дни на кампанията нейните опоненти са публикували неверни факти и фалшиви новини.

Относно подкрепата на партията на Николай Малинов, обвинен в шпионаж в полза на Русия, Григорова препоръча на водещите да поканят самият Малинов, за да обясни той дали е работил в полза на друга държава.

„Нали няма да ме карате да държа дрегер и на г-н Сидеров“, запита Григорова, визирайки партия „Атака“, която също влиза в коалицията, подкрепила кандидатурата ѝ.

„Аз имах срещи навсякъде – обикалях „Факултета“ и калните улици на „Христо Ботев“. И във „Филиповци“ бяхте, минах през всички столични райони. Това е кампания и никой друг не я направи“, каза още Григорова в отговор на въпрос за идващата подкрепа за нея от ромските квартали. /БГНЕС