Грийн се размина с глоба, след като нокаутира Пул

Крилото на Голдън Стейт Уориърс Дреймонд Грийн няма да бъде отстранен от отбора, след като нанесе удар на съотборника си Джордан Пул по време на тренировка миналата седмица. В медиите изтече видео запис, на който се вижда как Грийн и Пул си разменят остри думи, след което ветеранът в тима на Уориърс отива и нокаутира своя съотборник с тежък удар.

Треньорът на шампионите на НБА Стив Кър разкри, че са водени поредица разговори с Грийн, Пул и другите водещи фигури в отбора, след което се е стигнало до решение Грийн да се размине само с глоба. "Това е най-тежката ни криза, откакто аз съм треньор, инцидентът е много сериозен. Не сме безгрешни, но ще използваме опита си от последните девет години, в които сме заедно, за да се доверим, че това е най-доброто решение за тима", коментира Кър, след като разкри, че Грийн подновява тренировки и ще участва в последната предсезонна контрола в петък.

"Действията ми донесоха срам не само за мен, но за Джордан, за отбора и целия франчайз. Близките на Джордан също са видели видеото - майка му, баща му", сподели 32-годишният Грийн, който е един от основните двигатели на Уориърс в серията от четири шампионски титли за осем години.

В първия си мач от новия сезон в НБА Голдън Стейт се изправя срещу Ел Ей Лейкърс на 18-ти октомври. /БГНЕС