Гришо отказа Басилашвили за 47 минути в Монте Карло

Григор Димитров започна с експресна победа участието си на Мастърс турнира в Монте Карло. В среща от първия кръг българинът водеше с 6:3, 2:0 и 40-0, когато грузинецът се отказа заради контузия.

Двубоят продължи само 47 минути. Във втория кръг Димитров ще срещне представител на Сърбия – победителя от срещата Душан Лайович – Филип Краинович.

Българинът демонстрира великолепно ниво и по нищо не личеше, че това е първият му двубой на червено от близо година. Сервисът работеше чудесно, ударите от дъното на корта също, а чести бяха и излизанията напред, с които българинът успяваше и да съкращава разиграванията.

В първия сет той загуби едва една точка на начален удар като в същото време реализира пробив в първия по-колеблив сервис гейм на съперника си за 4-2.

Доминацията му продължи и във втората част. Тя започна с бърз пробив след няколко грешки на грузинеца. След това Григор успя да вземе подаването си от 15-30. Вторият пробив изглеждаше много близо при 0-40, а още в този момент Басилашвили реши да сложи край на мача като изглежда проблемите му бяха в областта на кръста.

Така при деветото си участие в основната схема на турнира в Княжеството Димитров за осми път спечели първия си мач. Това е и най-успешният му Мастърс турнир на червено с един полуфинал и два четвъртфинала. През 2021-а бившият №3 в света достигна до трети кръг, където загуби от Рафаел Надал. /БГНЕС