Гроздан Караджов: Правителството нямаше програма до последно

Ако една политическа формация не се е научила да носи отговорност, то тя няма място в управлението на страната. Това заяви министърът на регионалното развитие и благоустройството в оставка Гроздан Караджов пред Нова тв.

Той е категоричен, че шоуто трябва да продължи, политиката трябва да продължи, защото от нея зависи българският народ.

„Отиваме на избори, това е очевидно. Мисля, че след вторник ще паднат и титлите“, подчерта Караджов и допълни, че вина за това носи централната организация в тази коалиция и това е „Продължаваме промяната“.

„Правителството нямаше програма до последно“, подчерта той.

Счупи се колата в момента, в който ПП започна да се налага в почти всяко решение без да уважава мнението на съответния партньор. Ние разбирахме за някои решения от медиите, без това да е обсъдено на коалиционен съвет. През цялото време се търсеше споразумение по всеки един от въпросите. Почти всяко решение, накрая дори и всяко плащане ставаше, след като го съгласувам с Кирил Петков и Асен Василев. По думите му обаче те след това не са искали да носят отговорност след тези общи консенсусни решения.

Хората, които говорят за пари са точно Кирил Петков и една група от хора около него, съобщи министърът на регионалното развитие и благоустройството в оставка. Той уточни, че по време на служебното правителство Петков и Василев предлагат на НС да се изплатят милиони на същите тези фирми, които сега наричат крадливи. „Още тогава има един корупционен замисъл“, смята Караджов. /БГНЕС

Тагове: