Груевски взимал важни решения, допитвайки се до гадателка

В Македония се появи нов запис на телефонен разговор, този път хумористичен.

На него са записани бившият премиер на страната Никола Груевски, който в момента се издирва от властите в Скопие за престъпленията по време на своя мандат, и жена, която се представя за гадателка. Със сигурност записът не е част от така наречените „бомби“, които разбуниха македонското общество през 2015 г. и в крайна сметка свалиха Груевски от поста му.

От разговора става ясно, че гадателката дава „безценни“ съвети на Груевски как да управлява страната. Тя го съветва да избягва да взема решение на 20 май, защото тогава има слънчево затъмнение. Този ориентир дава основание да се заключи, че се отнася за 20 май 2012 г.

„Пророчицата“ като един истински оракул го съветва за договарянето на инвестиции, за разкриването на прочутото убийство край Смилевското езеро и др. От разговора се разбира, че от нейните услуги са се ползвали и братя Миалкови, близки роднини на Груевски. Единият от тях ръководеше службите за сигурност в страната, като фактически осигуряваше безметежното управление на вече сваления премиер. /БГНЕС