Гуардиола: Бернардо много харесва Барселона, но искаме да го задържим

Мениджърът на Манчестър Сити Пеп Гуардиола призна, че халфът на тима Бернардо Силва "много харесва" Барселона, но изрази надежда, че ще успее да задържи португалския футболист на "Етихад". Вчера Сити и Барселона направиха зрелищно равенство 3:3 в благотворителна среща на "Ноу Камп", с която двата клуба подпомогнаха каузата за борба с дегенеративното заболяване Амиотрофична латерална склероза (АЛС).

Силва игра 65 минути пред над 90 хиляди зрители на легендарния стадион на Барселона, след което треньорите на двата тима коментираха неговото бъдеще. "Аз не мога да кажа на Барса да забравят за Бернардо. Ние искаме той да остане при нас, но аз не искам човек, който не е щастлив. За да има трансфер, първо двата клуба трябва да се разберат, но до момента няма официална оферта за него през последните два сезона", обясни Гуардиола. "Аз не искам той да ни напуска, той е изключителен играч и страхотен човек. До края на трансферния прозорец остават само седем или осем дни, а ние ще трябва да търсим нов човек. Искам той да остане, но е истина, че Бернардо много харесва Барселона", допълни Пеп.

От своя страна наставникът на Барса Шави заяви, че всичко по евентуален трансфер на Силва "зависи от Сити".

На терена Пиер-Емерик Обамеянг, Френки де Йонг и Мемфис Депай вкараха за домакините, докато Хулиан Алварес, Коул Палмър и Рияд Марез от дузпа се разписаха за "гражданите". /БГНЕС