Гуардиола: Близо сме до требъла и ще се опитаме да го направим

Близо сме до требъла и ще се опитаме да го направим. Това заяви мениджърът на Манчестър Сити Пеп Гуардиола след убедителния успех на неговия тим над Реал Мадрид с 4:0 у дома в мач-реванш от полуфиналите на Шампионската лига. На „Етихад“ „гражданите“ не оставиха съмнение в превъзходството си и отмъстиха на Кралския клуб за отпадането на същата фаза миналата година, отбелязвайки попадения чрез Бернардо Силва (2), Мануел Аканджи и Хулиан Алварес.


Запитан относно това къде поставя това представяне на Сити, Гуардиола сподели: „На най-високото място. Имайки предвид опонента, Реал Мадрид в полуфинал на Шампионската лига. Трябваше да се представим на ниво и го направихме, особено през първото полувреме. Имах усещането тези дни, че притежаваме комбинация от спокойствие и напрежение. След 10 или 15 минути, имах чувството, че цялата болка от миналия сезон беше отново налице. Беше толкова трудно миналата година…трябваше да преглътнем всичко“, започна испанецът.

Това се отнасяше за зашеметяващия обрат, който манчестърци допуснаха при визитата си на „Сантяго Бернабеу“ миналия сезон, когато водеха до самия край на реванша, но инкасираха две попадения от Родриго, а след това и точна дузпа на Карим Бензема, за да напуснат надпреварата преди финала. Характерът на играчите на Гуардиола стана обект на критики. „Приехме загубата и днес бяхме на ниво и се реванширахме“.


Гуардиола отказваше в последните дни да коментира евентуалното постигане на требъл, но призна, че е естествено футболистите му да мислят за това, колкото повече се доближават до целта. Единственият английски клуб, който е печелил Висшата лига, Шампионска лига и ФА Къп е Манчестър Юнайтед през сезон 1998/99. Сега Сити са на победа от трета поредна титла на Англия, играят с Юнайтед във финала на ФА Къп на 3 юни, а седмица по-късно е и двубоят с Интер, който ще определи новият носител на ШЛ. Срещата ще се играе в Истанбул. „Нормално е играчите да мислят за това. На три победи сме. Близо сме до требъла и ще се опитаме да го направим“, каза още наставникът на „небесносините“.

Колегата му начело на Реал Карло Анчелоти призна, че по-добрият отбор заслужено се е класирал за финала в Истанбул. „Мисля, че тази вечер Манчестър Сити заслужаваше да спечели, защото игра по-добре от нас. Миналия сезон беше различно. Те бяха по-добри от нас тази вечер – миналия сезон беше обратното“, коментира италианският специалист. /БГНЕС

Категории: