Гуардиола: Никога не съдя съперниците ни за стила им на игра

Мениджърът на Манчестър Сити Пеп Гуардиола отказа да бъде въвлечен в дискусия относно стила на игра на Атлетико Мадрид преди двете срещи между съставите в четвъртфиналите на Шампионска лига, започващи със сблъсък на „Етихад“ във вторник вечер.

Мачът бе определен като сблъсък на стилове между доминирания от притежание на топката начин на игра на отборите на Гуардиола и по-организираната и разчитаща на контраатаки игра на наставника на Атлети Диего Симеоне. „Няма да отделя и секунда относно този глупав дебат. Всеки се опитва да спечели мача. Ако победят, са прави, ако ние го сторим – ние сме прави. Става въпрос за играчите, там ще бъде разликата“, започна испанският мениджър на Сити.

Пеп Гуардиола.

Манчестър Юнайтед, междувременно, не успя да се справи с тактиката на „дюшекчиите“ да разбива ритъма на противника в предишния етап на елиминациите, но Гуардиола отказа да ги определи като „грозен“ отбор. „Трябва да направим същото, да защитим нашата позиция. Това е част от играта. Няма да съдя какво правят те, ще анализирам какво трябва да направя, за да отидем в Мадрид с добър резултат от първия мач. Какво значи да играеш грозно? Моят отбор спечели с 1:0 на „Олд Трафорд“ и Бернардо Силва прекара пет минути на корнера. Това не е грозно, а защитаване на позицията. Никога не съдя опонентите и това, което те правят“.

Гуардиола не пожела и да разкрие тактиката си, след като каза, че „ще мисли много и дълго“ над мача на Сити с Атлетико. Наставникът на „гражданите“ често е обвиняван за това, че мисли прекалено дълго и много плановете си след отпадания от турнира в предишни издания. Предварително мислейки за критиките, които ще изтърпи при ново отпадане на Сити, Гуардиола каза, че ще изпробва нов метод срещу шампионите на Ла Лига. „В Шампионската лига винаги премислям прекалено много и дълго. Нова тактика, утре ще видите нова такава. Мисля прекалено много честно, точно заради това имам много добри резултати в Шампионска лига. Щеше да бъде скучно, ако играех по един и същи начин“.

Испанецът се пошегува със ситуацията в пресконференцията си преди утрешния сблъсък, като остана неясно дали е бил сериозен относно по-ранната част от отговора си или не. „Движенията са различни, играчите са изцяло различни с различни характери. Точно заради това мисля толкова много и дълго и измислям глупави тактически планове. Тази вечер ще почерпя вдъхновение и ще измисля невероятна тактика за утрешния мач. Ще играем с 12 утре!“, каза по темата Пеп. /БГНЕС