Гуардиола: Надали ще привлечем нов нападател през лятото

Мениджърът на Манчестър Сити Пеп Гуардиола обяви, че "гражданите" най-вероятно няма да привлекат нов нападател през лятото, въпреки че след края на този сезон ще се разделят с голмайстор номер 1 в историята си Серхио Агуеро.

Според Гуардиола Сити нямат пари за Холанд или Кейн

Преди няколко дни стана ясно, че Сити няма да предложи нов договор на аржентинския национал и той ще си тръгне след десет години, прекарани на "Етихад", което веднага породи слухове за различни варианти за нов нападател на тима, включително Ерлинг Холанд, Хари Кейн, Ромелу Лукаку и Дани Ингс. "Има голяма вероятност да не привлечем нов нападател това лято. Имаме достатъчно играчи в първия отбор и други интересни футболисти от академията, така че заради икономическата ситуация в света в момента е много вероятно да нямаме нов нападател за следващия сезон", обясни Гуардиола.

"С тези цени няма как да купим нападател. Това е невъзможно, няма как да си го позволим. Няма как да се случи. Всички отбори страдат финансово и ние не сме изключение. Имаме Габриел Жезус, имаме Феран Торес, който игра невероятно на тази позиция през този сезон, имаме млади играчи в академията, а и много пъти играем с фалшива деветка. Не знам какво ще се случи, но може и да не вземем нов нападател. На този етап е по-голяма вероятността да нямаме нов нападател за следващия сезон", допълни испанският специалист.

Въпреки че Манчестър Сити разполага с огромния финансов ресурс на своите собственици от Обединените арабски емирства, клубът е внимателен на трансферния пазар и рекордният трансфер на тима остава Рияд Марез, който бе привлечен за 65 милиона паунда от Лестър Сити. В същото време ръководството на "гражданите" е показвало, че е готово да бъде търпеливо на трансферния пазар, като изчака цяла година, за да замени капитана си Венсан Компани с Рубен Диаш в центъра на защитата. /БГНЕС