Гуардиола: Не искам играчите да забравят преживяното в сряда

Пеп Гуардиола смята, че разочарованието от отпадането от Шампионската лига ще направи играчите му по-силни.

"Не искам играчите ми да забравят какво преживяха в сряда. Ние трябва да живеем с това чувство в нас", заяви мениджърът на Манчестър Пеп Гуардиола след драматичното отпадане от Шампионската лига по-рано тази седмица.

"Гражданите" се виждаха на полуфинал след решителен гол на Рахийм Стърлинг в продължението, но попадението бе отменено след преразглеждане от ВАР и в крайна сметка Сити отпадна за сметка на Тотнъм. Утре двата тима отново се изправят един срещу друг на "Етихад" в мач от Висшата лига, в който домакините ще гонят задължителна победа.

"Повече от 55 хиляди души бяха на върха на щастието и след секунда съсипани. Това не може да се случи никъде другаде в света, освен във футбола. Трябва да живеем със случилото се, да го приемем. Ще остане в мислите ни още дълго време, но в дългосрочен план ще ни помогне да станем още по-добри. Беше тежка нощ, но на следващия ден продължихме напред. Играчите имат възможността да покажат това. Могат да си вземат това, което заслужаваха, този сезон, или следващия, или в следващите 3-4 години. Те ще имат повече късмет в бъдещ момент и ще продължат напред", коментира Гуардиола преди утрешния двубой. /БГНЕС