Гуардиола: Не очаквам много покупки до края на трансферния прозорец

Мениджърът на Манчестър Сити Пеп Гуардиола заяви на пресконференция, че не очаква много нови покупки преди края на трансферния прозорец.

Гуардиола призна, че не очаква много нови покупки до края на трансферния прозорец.

Действащият двукратен шампион на Висшата лига направиха един скъп трансфер това лято, привличайки Родриго Ернандес Касканте, познат като „Родри“, от Атлетико Мадрид за рекордната за клуба сума от 70 млн. евро. Говорейки в Йокохама по време на предсезонната подготовка в Азия, Гуардиола сподели, че е щастлив с настоящия си състав. „Не много“, сподели испанецът, когато бе запитан относно това дали могат да се очакват още нови трансфери. „Трансферният пазар е много труден, а ние сме достатъчно добри. Може би нито един, един или един и половина (трансфери). Ще видим". Един играч, който Гуардиола може да се наложи да замени, ако Байерн Мюнхен го привлекат, е германското крило Лирой Сане. Шампионът на Бундеслигата ясно заяви, че иска да има в състава си 23-годишния футболист, но бившият наставник на баварците вече изрази решителността си Сане да остане на „Етихад“ и през следващия сезон. Въпреки че президентът на Байерн Карл-Хайнц Румениге предположи по-рано миналата седмица, че мениджърът на Сити „не знае всичко, което става в клуба си“, Гуардиола отказа да влиза във война на дума с бившия си тим. „Обичам Байерн Мюнхен. Той е част от живота ми. Така че хората, които работят там, аз уважавам много“, сподели испанският специалист, който завоюва три шампионски титли на страната с мюнхенци.

„Те ми дадоха невероятна възможност да работя в Германия в този исторически клуб. Имам много истински приятели там. Футболът е това, което е. Понякога, знаете, че казвам неща, които не се нравят на хората от другата страна, но знам, че винаги го правят с добри намерения“, завърши Гуардиола. /БГНЕС