Гуардиола: Ние сме легенди, тези играчи остават във вечността

"Ние сме легенди. Ще бъдем запомнени. Тази група от играчи ще остане във вечността", възкликна мениджърът на Манчестър Сити Пеп Гуардиола, след като "гражданите" спечелиха титлата в Англия за втори пореден път и четвърти в последните пет години.

Възпитаниците на Гуардиола бяха много близо до провала, като изоставаха с два гола от Астън Вила 15 минути преди края на двубоя на "Етихад", но с три попадения за пет минути успяха да стигнат до обрат и да триумфират с титлата. "Нашето постижение е толкова трудно. Преди години сър Алекс го направи с Манчестър Юнайтед два или три пъти - сега разбирам магнитуда на това. Сега и ние сме част от това. Когато спечелиш титлата четири пъти за пет години в тази страна, това е защото играчите са специални. Да спечелим у дома пред нашите фенове е несравнимо. Първият ни гол промени всичко", коментира Гуардиола след успеха.

"Никога не съм виждал отбор като Ливърпул в живота си. Поздравявам ги, те ни правят по-добър отбор всяка седмица. Сега нямам енергията да мисля за следващия сезон. Никога няма да предам този клуб, който ми даде най-хубавите мигове в живота ми. Сега е време за празнуване. Отново сме шампиони", допълни испанският специалист, който е ставал шампион в 10 от 13-те си години като треньор. /БГНЕС