Гуардиола: Няма за заложа всичко на седем мача в Шампионска лига

Мениджърът на Манчестър Сити Хосеп Гуардиола за пореден път обяви, че цени по-високо титлата от Висшата лига, отколкото трофея от Шампионската лига. Начело на Сити 48-годишният специалист доминира в Англия през последните два сезона и според него да продължи това е по-важно в сравнение с Европейската купа. Гуардиола обяснява избора си с факта, че в ШЛ се играят по-малко мачове и рискът да не спечелиш е много по-голям.

„Шампионската лига е важен и труден за печелене турнир. Но това са само седем мача (след групите; б.р.). Няма да отида в казиното и да заложа всичко, което имам в джоба на седем двубоя. Не искам това. Искам да съм щастлив 11 месеца и Висшата лига ме прави щастлив. Всяка среща, която спечелим ме прави щастлив. Защо трябва да чакам да дойде февруари и тези седем мача, на които да заложа всичко. Твърде рисковано е от моя гледна точка", заяви Гуардиола.

Най-важното нещо, за да запазиш здравето и концентрацията на отбора е Висшата лига. Тя е забележително съревнование, защото се провежда всяка седмица. В Шампионската лига много неща могат да се случат за една или две срещи. Ще бъдем по-близо до ШЛ, когато имаме повече титли от Премиершип. Това е точният път за развитие на Манчестър Сити. Ако трябва да избирам кой трофей да спечеля тази година, в момента, това със сигурност би била титлата", допълни испанецът.

Манчестър Сити ще опита да спечели първия си трофей през сезона днес в мача за Къмюнити Шийлд срещу Ливърпул, който е от 17:00 ч. /БГНЕС