Гуардиола: Загубата от Барса няма да се отрази на Ливърпул

Мениджърът на Манчестър Сити Пеп Гуардиола заяви, че е уверен, че тежката загуба от Барселона няма да се отрази на Ливърпул в оставащите им мачове до края на сезона. Мърсисайдци бяха в много силна серия, но в сряда загубиха гостуването на "Ноу Камп" от полуфиналите на Шампионската лига с 0:3. В събота "червените" имат нов много важен мач - гостуване на Нюкасъл от предпоследния кръг на Висшата лига.

"Не мисля, че това ще им се отрази. Мисля, че мачът бе изключително добър, и двата отбора бяха невероятни. Ливърпул се представиха фантастично и за мен бе наслада да ги гледам. Те се бориха здраво. Разбира се, че мачът им с Нюкасъл няма да е лесен, както и нашият с Лестър няма да е лесен, така че ще видим какво ще стане, но те ще са много добре подготвени, за да спечелят мача", коментира Гуардиола преди двубоя с Лестър в понеделник. "Ливърпул може да се гордее от представянето си срещу Барселона. Те играха на най-трудния стадион в света с много кураж и характер. Меси направи разликата, но защитата на Барселона също бе на много високо ниво", допълни бившият наставник на каталунците.

Два кръга преди края Манчестър Сити има точка преднина пред втория Ливърпул, като победи на "гражданите" над Лестър и Брайтън в последните им два мача ще им осигурят титлата в Англия. Гуардиола обаче разкри, че тимът може да бъде без двама от основните си футболисти в решаващите срещи - Кевин де Бройне и Фернандиньо. "Не съм говорил с докторите, защото те все още са във фитнеса, което означава, че не са близо до завръщане", обяви испанецът. /БГНЕС