Гуинет Полтроу казва сбогом на Холивуд

Гуинет Полтроу няма планове за бъдещи роли и киното не ѝ липсва. В интервю за „Холивуд Рипортър“ Гуинет Полтроу казва, че по същество се е оттеглила от филмовата индустрия и "няма представа" какво се случва в нея. Но носителката на "Оскар" казва, че все пак е отворена за роля в пиеса.

През последните години Гуинет Полтроу има най-голяма публична изява във филмовата вселена на Марвел, където тя играе изпълнителния директор на Stark Industries Вирджиния "Пепър" Потс от първия филм за Железния човек от 2008 г. насам. За последен път тя се появи в "Отмъстителите" от 2019 г: и изглежда, че няма по-нататъшни планове за завръщане.

Гуинет Полтроу беше домакин на Goop Immersive wellness experience в Санта Моника, Калифорния, ексклузивно събитие, струвало 1200 долара на човек и само за поканени, предлагало класове по тренировки и красота, както и инжекции с витамин B12.

Гуинет Полтроу произхожда от богато семейство, свързано с филмовата индустрия - майка ѝ е актрисата Блайт Данър, носителка на награди "Тони" и "Еми", а баща ѝ е продуцентът и режисьор Брус Полтроу. Като тийнейджърка Гуинет Полтроу посещава частното подготвително училище Crossroads School for Arts & Sciences, чиито възпитаници са още Джона Хил, Джак Куейд от "Момчетата" и Мод Апатоу от "Еуфория". Освен това кръстник на Гуинет Полтроу е Стив Спилбърг, най-успешният в търговско отношение филмов режисьор в цялата история.

Накратко, за Гуинет Полтроу вероятно не е проблем да спре да се занимава с актьорство, ако й се иска. Основаната от нея компания за лайфстайл и уелнес е изключително успешна и предлага на пазара дрехи, издателски услуги, витамини и хранителни добавки, парфюми, кафе и козметика. Goop се сблъсква обаче с редица противоречия, особено заради предлагането на продукти, за които се твърди, че са неефективни и/или се основават на псевдонаука.

Гуинет Полтроу обаче изглежда толкова спокойна за това, колкото и за филмовата си кариера. Всъщност тя започна да забавя кариерата си в началото на 2000 г. и да избира интересни варианти като участието си в популярното музикално шоу Glee (създадено от Райън Мърфи и Брад Фалчук, за когото Полтроу сега е омъжена). /БГНЕС