Гуинет Полтроу на съд за опасно каране на ски

Гуинет Полтроу се яви в съда в западния американски щат Юта, където срещу нея е предявен иск за обезщетение от пенсионер заради инцидент при каране на ски преди седем години.

Във встъпителните си изявления адвокатът на Тери Сандерсън заяви, че предполагаемият сблъсък на пистите в Диър Вали му е причинил щети на стойност 3,3 милиона долара. Актрисата от "Влюбеният Шекспир" на свой ред е завела насрещен иск.

Адвокатът на Полтроу Стивън Оуенс заяви пред АФП, че Сандерсън е "обсебен" от иска и че делото е "безпочвена претенция, основано на лъжливо твърдение".

"Наистина е нещо като обида. Че тя някак си е оставила човек в безсъзнание и е избягала? Мога да ви кажа, че според нас това е пълна глупост", заяви Оуенс.

Предполагаемият сблъсък е станал през февруари 2016 г. в Диър Вали - бляскав ски курорт над шикозния по-голям курорт Парк Сити в Скалистите планини.

През 2002 г. Диър Вали беше домакин на ски състезания от Зимните олимпийски игри, а Парк Сити е дом на ежегодния филмов фестивал Сънданс.

Полтроу, облечена в бял пуловер, седеше мълчаливо до Оуенс, когато започна съдебното заседание. Очаква се по-късно тя да застане пред съда в своя защита.

Съпругът на Полтроу Брад Фалчък и децата ѝ Моузес и Епъл трябва също да се обърнат към съда, каза Оуенс.

Сандерсън твърди, че Полтроу се е блъснала в него със ски отзад и след това е изчезнала, оставяйки го да лежи в безсъзнание в снега.

Лорънс Д. Бъклър, представляващ Сандерсън, заяви във встъпителната си реч, че Полтроу е карала ски по "опасен" и "безразсъден" начин и е причинила на клиента му "четири счупени ребра и трайно увреждане на мозъка".

Полтроу твърди, че Сандерсън я е ударил със ски в гърба, и предявява насрещен иск за символичната сума от 1 долар плюс съдебните разноски.

Адвокатът ѝ Оуенс заяви, че "Гуинет е опитна скиорка", която "не е карала бързо", и каза, че първоначално се е страхувала, че е "нападната", когато Сандерсън се е появил точно зад нея.

Оуенс също така заяви, че Сандерсън е "сляп с едното око" и страда от "намаляващо зрение" с другото - предполагайки, че лошото зрение е причина за катастрофата./БГНЕС