Гулд спря О‘Съливан за 1/8-финал на Инглиш Оупън

Мартин Гулд се класира за осминафиналите на силния ранкинг турнир Инглиш Оупън, който се провежда в английския град Брентууд. Бившето крупие надигра действащия световен шампион и номер 1 в ранглистата с 4-1 в двубой от трети кръг на надпреварата.

Рони О'Съливан.

Срещата започна с халф-сенчъри брейк на „Ракетата“ от 56 точки, но той не се оказа достатъчен за аванс в резултата. Гулд открадна фрейма със 70-67, реализирайки комфортно черна топка за преднина в партиите. Втората отиде на сметката на по-младия от двамата англичани след серия от точно 60. Рони отвърна на предизвикателството със 78, като бе видимо ядосан след края на брейка си, търсейки стотачка.

Това обаче бе всичко от него до края на мача. Гулд наниза серии от 57 и 61 пункта за изразителната победа, негова втора срещу „Гения от Чигуел“ от седем изиграни мача. Предишният му успех срещу седемкратния първенец на планетата дойде отново тази година – победа с 3-2 в Шампионатната лига, която не е от ранкинг веригата. В спор за място на 1/4-финалите Гулд ще играе с победителя от мача между Дзюнсю Пан и Ашли Хъгил.

За осминафиналите се класираха още Бари Хоукинс и Марк Уилямс, които надвиха съответно Марко Фу и Матю Селт. Двамата ще се изправят един срещу друг в един от по-интригуващите сблъсъци в тази фаза на турнира. В останалите ясни двойки действащият шампион Нийл Робъртсън играе с победителя от Бритиш Оупън Райън Дей, а световният първенец за 2019-а Джъд Тръмп се изправя срещу финалиста на Скотиш Оупън Тепчая Ун Но. /БГНЕС