Хъдсън-Одой претърпя успешна операция на ахилеса

Полузащитникът на Челси Калъм Хъдсън-Одой заяви, че операцията на разкъсания му десен ахилес е преминала „успешно“. 18-годишният атакуващ футболист напусна терена, накуцвайки по време на първото полувреме при равенството у дома на Челси с Бърнли, а в последствие самият той потвърди, че травмата му го оставя в лазарета до края на сезона.

Хъдсън-Одой бе успешно опериран, след като разкъса ахилес при домакинското равенство на Челси с Бърнли в понеделник вечер.

Според информациите, хирургическата интервенция във вторник може да не се окаже последната за Хъдсън-Одой, като има вероятност и от допълнителна операция в бъдеще. „Операцията мина успешно. Благодаря на Господ и на вашите съобщения и подкрепа – пътят към завръщането вече започна“, написа той в своя профил в Туитър. В прикачено видео, в което офанзивният футболист е на болнично легло, Хъдсън-Одой добавя: „Чувствам се все по-добре. Остана да извървя пътят към завръщането на футболния терен“. Младият талант изигра отличен сезон с Челси и спечели първа повиквателна за националния отбор на Англия, въпреки че не бе използван често в титулярния състав на „сините“ от мениджъра Маурицио Сари.

Трансферна цел на Байерн Мюнхен през януари, Хъдсън-Одой бе близо до баварците в търсене на повече титулярни минути, но тимът от Западен Лондон е изправен пред трансферно ембарго това лято и 18-годишният халф по всяка вероятност ще остане на „Стамфорд Бридж“. Хъдсън-Одой има 24 мача за „сините“ през настоящия сезон, но само четири от тях бяха като титуляр. Той има пет гола във всички надпревари, четири от които дойдоха в турнира Лига Европа. /БГНЕС