Халеп пропуска Ю Ес Оупън, Нишикори с коронавирус

Още една от водещите тенисистки в света няма да участва на Откритото първенство на САЩ заради притесненията си от разпространението на коронавируса в страната. Световната номер 2 и носителка на две титли от Големия шлем Симона Халеп обяви, че е решила да пропусне първия турнир от Големия шлем след дългата принудителна пауза заради пандемията от COVID-19.

Световната номер 2 няма да играе на Откритото първенство на САЩ.

Миналата седмица румънката демонстрира добра форма след кризата за коронавируса и спечели титлата от турнира в Прага, но днес тя обяви окончателното си решение относно Ю Ес Оупън. "След като взех предвид всички фактори и взимайки предвид изключителните обстоятелства, в които живеем, решиха, че няма да пътувам за Ню Йорк, за да участвам на Ю Ес Оупън. Винаги съм казвала, че слагам здравето си на първо място и поради това предпочитам да продължа да тренирам в Европа. Знам, че Американската тенис асоциация и Женската тенис асоциация работят неуморно, за да организират един безопасен турнир и желая на всички успех", написа Халеп в Туитър.

Тя се превръща в поредното голямо име, което се отказва от участие във Флъшниг Медоус заради заплахата от COVID-19. Водачката в световната ранглиста Ашли Барти и миналогодишната шампионка Бианка Андрееску вече обявиха решението си да пропуснат надпреварата, като това сториха още Кики Бертенс, Белинда Бенчич и Елина Свитолина. При мъжете победителят от 2019 година Рафаел Надал също няма да защитава титлата си, който ще пропуснат още Стан Вавринка и Гаел Монфис, както и Роджър Федерер, който се възстановява след операция.

Кей Нишикори е дал положителна проба за коронавирус.

В същото време японският тенисист Кей Нишикори ще пропусне турнира от сериите Мастърс в Синсинати, който по изключение ще се проведе в Ню Йорк тази година, след като е дал положителна проба за коронавирус. Надпреварата, с която ще се завърне професионалният мъжки тенис след повече от петмесечна пауза, започва на 20 август.

30-годишният Нишикори е дал положителна проба, докато се подготвя във Флорида, но няма симптоми и се чувства добре. "Трябва да се оттегля от Мастърса в Синсинати. Аз и отборът ми ще се тестваме отново в петък", обясни световният номер 31. Според правилата в САЩ Нишикори трябва да се подложи на 10-дневна карантина, която ще приключи на 26 август, пет дни преди началото на Откритото първенство на САЩ.

Нишикори е финалист на Ю Ес Оупън от 2014 година. /БГНЕС