Хамбургер се срина, Хайденхайм ще играе плейоф с Вердер

Отборът на Хамбургер бе разгромен у дома в последния си мач от сезона във Втора Бундеслига, след като отстъпи на Зандхаузен с 1:5.

Играчите на Хамбургер ще играят във Втора Бундеслига и през следващата кампания.

Именитият клуб изоставаше с точка от Хайденхайм преди последния кръг в първенството и се нуждаеше от задължителна победа, за да запази шансове за плейоф за оставане/влизане срещу Вердер. Това обаче така и не се случи след крушението в Хамбург срещу Зандхаузен, който не влезе с никакви претенции в срещата. На „Фолкспаркщадион“ гостите поведоха с 2:0 след автогол на Рик ван Дронгелен и Кевин Беренс. Аарън Хънт върна надеждите на домакините след точно изпълнена дузпа, но три безответни попадения на Беренс от дузпа, Марио Енгелс и Денис Дикмайер оформиха разгрома за Хамбургер, който беше в полпозишън дори за директна промоция, а сега отново ще трябва да играе във Втора Бундеслига през следващия сезон. Плейоф за влизане в Първа Бундеслига ще играе съставът на Хайденхайм, чийто аванс от точка преди последния кръг оцеля въпреки загубата от шампиона Арминия Билефелд с 0:3. Головете за победителите вкараха Фабиан Клос, Андреас Фоглзамер и Йонатан Клаус. Плейоф за оставане във Втора Бундеслига ще играе Нюрнберг, който завърши наравно при визитата си на Холщайн Кил и след победата на Карлсруе при гостуването на Гройтер Фюрт, Нюрнберг ще се изправи срещу Айнтрахт Брауншвайг заради по-лошата си голова разлика (-11 на -13). Двата директни изпадащи отбора са Веен Висбаден и Динамо Дрезден, а към Първа Бундеслига освен Арминия пое и старият познайник Щутгарт независимо от поражението си в къщи от Дармщадт с 1:3.

Хайденхайм никога не е играл в Първа Бундеслига, като бе в петото ниво на германския футбол през 2008, а Вердер е най-дългослужилият клуб във висшия ешелон с един-единствен сезон извън Бундеслигата след влизането си през 1963.

Ето и всички останали резултати: Динамо Дрезден – Оснабрюк 2:2 Хановер 96 – Бохум 2:0 Ян Регенсбург – Ерцгебирге Ауе 1:2 Веен Висбаден – Санкт Паули 5:3. /БГНЕС