Харадинай: Косово е щастливо, че САЩ са на негова страна

Косово е щастливо, че има стратегически партньор като САЩ по своя исторически път. Това заяви премиерът на най-младата балканска държава Рамуш Харадинай.

След днешната среща с делегация от американските университети „Джеймс Мадисън“ и "Мърсър", Харадинай написа във Фейсбук, че подкрепата за образованието на младите хора на Косово от Съединените щати е "една от основните области, в които правителството се ангажира да продължи сътрудничеството си".

В Прищина ръководители и преподаватели от двата университета участват в двудневна конференция на тема "От мир до благоденствие - трансформация на косовското общество чрез добро ръководство", организирана от Министерството на образованието, икономическата камара на Косово и Американската търговска камара в Косово.

„Имам удоволствието да благодаря на професорите на тези добре познати университети за организирането на тази конференция, която има за цел да повиши знанията за лидерство, управление и по-нататъшно развитие на способностите. Изразих воля и готовност да превърна този опит в дългосрочно сътрудничество, което ще даде възможност на децата ни да имат качествено образование и най-напредналите лидерски практики”, написа Харадинай. /БГНЕС