Хардън наниза 60 точки за разгром срещу Атланта

Хардън записа четвърти мач в кариерата си с поне 60 отбелязани точки.

Отборът на Хюстън Рокетс продължи със силното си представяне от началото на сезона в НБА, след като разби Атланта Хоукс със 158:111 у дома. В „Тойота Сентър“ домакините доминираха тотално, като в един момент от мача преднината им достигна 58 точки.

Над всички за Ракетите очаквано бе Джеймс Хардън, който избухна с 60 точки, 8 асистенции, 3 борби и 3 откраднати топки в първите три части, след което седна на пейката в четвъртата. По този начин Хардън се превърна в четвъртия баскетболист в историята, който записва поне четири мача с 60 или повече точки (Уилт Чембърлейн, Коби Брайънт, Майкъл Джордан). Бен Макълмор добави 24 точки и 13 борби за успеха, а Ръсел Уестбрук се отчете с 15 точки, 8 борби и 8 асистенции. За Хоукс най-резултатен бе Трей Йънг с 37 точки. За Хюстън това бе 13-ти успех от началото на сезона, като тимът заема четвърто място в Западната конференция, докато Атланта е на дъното на Изток с актив от 4 успеха и 16 поражения.

В друг мач от тази нощ Милуоки Бъкс удължи най-дългата си серия от победи от 1985-та година насам, след като разби Шарлът Хорнетс със 137:96 у дома. Янис Адетокумбо реализира 26 точки и 9 борби, а общо девет играчи на Бъкс отбелязаха двуцифрен брой точки. Девонти Греъм бе най-резултатен за Хорнетс с 24 точки. Милуоки води на Изток със 17 победи и 3 загуби, докато Шарлът е на девета позиция с баланс 8-13. /БГНЕС