Хърватски генерали: Лепа Брена размахва престъпния югославски флаг, символизиращ масови кланета и агресия

Четирима известни хърватски генерали публично осъдиха поведението на сръбската турбо-фолк певица Лепа Брена по време на концерта й в столицата Загреб.

На концерта Лепа Брена "развя престъпния югославски флаг, който символизира агресията срещу Хърватия", се казва в позицията на генералите Иван Тол, Иван Капулар, Маринко Крешич и Миле Чук. Те искат държавните органи да вземат необходимите мерки и подобни прояви никога повече да не се повтарят на територията на страната. Според тях става въпрос "за проява на национален позор в центъра на хърватската столица". Под този флаг с петолъчката са извършени безброй престъпления срещу хърватския народ.

Как е възможно, при това ненаказано, да се размахва един престъпен флаг в центъра на суверенна и международна призната държава. На 14 и 15 декември бяхме свидетели на публично унижение на хърватския народ от страна на Фахрета Яхич Живойинович, по-известна като Лепа Брена. Същата тази Брена се снимаше в маскировъчни дрехи в Бръчко /в Босна, където бе извършено масово клане от сръбската армия през 1992г., бел.ред./, както и по време на великосръбската агресия в Хърватия, Босна и Херцеговина при унищожаването на стотици градове и села и избиването на невинни хора", се казва още в позицията на генералите. Те задават и въпроса "кой носи отговорност за този позор, унижение и подигравка с националното достойнство". /БГНЕС и Хина