Хасан Улусой: Държавите ни се радват на динамични добросъседски отношения

Президентът Румен Радев удостои турския посланик Хасан Улусой с орден „Мадарски конник“ първа степен, предаде репортер на БГНЕС.

Висшето държавно отличие е за големите заслуги и принос на дипломата за развитието на българо-турските отношения и сътрудничество.

Президентът отбеляза, че с негово съдействие бяха организирани редица срещи на високо политическо ниво и беше задълбочен двустранният политически диалог.

„Искам специално да откроя динамичното двустранно икономическо сътрудничество и устойчивия ръст на стокообмена между нашите държави“, отбеляза Румен Радев.

Държавният глава посочи като успешни проектите в областта на енергетиката, които са от изключителна важност в цяла Югоизточна Европа.

„Нашите държави се радват на много добри и динамични добросъседски отношения във всички сфери. В този смисъл хората, живеещи в двете държави, се стараят да допринасят като приятелски отношения“, открои от своя страна турският посланик.

Хасан Улусой посочи, че през последните две години са осъществени над 120 визити между държавните власти на България и Турция и са осъществени над 30 културни и социални събития в посолството..

„Това показва как две държави тясно могат да си сътрудничат и да работят заедно“, каза още посланикът. Улусой, чиито мандат изтича, в заключение заяви, че си тръгва, но България чувства като втори дом. /БГНЕС