HAVASI се завръща с грандиозно шоу през ноември

Феноменалният HAVASI се завръща в София с последния си грандиозен проект HAVASI Symphonic Concert Show. Концертът ще бъде на 12 ноември 2022г. в зала 1 на НДК.

снимка: BG Sound Stage

HAVASI Symphonic Concert Show е невероятно музикално пътуване. То обединява соло пиано, множество изключително талантливи солисти на световната музика и рок барабани на една сцена. Артистите пренасят публиката в едно увлекателно пътуване през непрестанно разгръщащи се музикални сцени. Различните настроения предоставят на зрителите запомнящо се силно преживяване и емоции, подсилени от най-новите технологии в озвучаването, сценография, осветление, видео и проектиране.

Шоуто е в стил Лас Вегас, базирано на оригиналната идея на американския креативен режисьор Брайън Бърк (автор на знаменити спектакли за Селин Дион, Il Divo и „Америка търси талант”) и на френския визуален дизайнер Жил Папан. Така класическата виртуозност на пианиста HAVASI среща чара на Лас Вегас като тържество на музиката, визуалността и емоцията.

HAVASI Symphonic Concert Show е различно от всичко, което сте чували досега. Програмата се състои от 100% оригинални произведения на един от най-завладяващите и многостранни млади композитори в наши дни. Неговата иновативна музика е различна, едновременно свежа, страстна и забавна. Уникалният му музикален стил съчетава дълбочината и дисциплината на класическата музика с ослепителното разнообразие на световната музика и чистата сила на рока.

снимка: BG Sound Stage

Унгарецът HAVASI е композитор и пианист, пред чиято музика никой не остава безразличен. Той е един от най-очарователните и разнообразни млади композитори в света днес. Възпитаник е на световноизвестната музикална академия „Ференц Лист”, със задълбочени познания в класическите традиции, стремящ се да направи класическите инструменти подходящи за съвременната епоха. Свирил е своите оригинални композиции в някои от най-престижните концертни зали по света като Карнеги Хол в Ню Йорк, Барбикан център в Лондон и Операта в Сидни.

Той е един от малкото съвременни композитори с харизмата на рок звезда, който може да напълни огромни стадиони като Винер Щатхале, Мерцедес-Бенц Арена в Берлин, Таурон Арена в Краков или Уембли в Лондон.

The Guardian го определя като „напълно завладяващ”, а през 2019 направи изключителен български дебют, като концертът му в София беше разпродаден за дни.

снимка: BG Sound Stage

HAVASI Symphonic Concert Show e на 12 ноември 2022г. в зала 1 на НДК. Билети се продават в системата на Eventim. /БГНЕС