Хеликоптер се вряза в небостъргач в Манхатън, пилотът загина

Загинал е пилотът на хеликоптера, който се вряза в многоетажна жилищна сграда в нюйоркския квартал Манхатън, съобщава АФП. На мястото на инцидента, който е станал на Седмо авеню, са изпратени десетки линейки и пожарни автомобили.

Според очевидци хеликоптерът е извършил аварийно кацане на покрива на сградата. 54-етажното здание се намира на няколко пресечки северно от емблематичния площад „Таймс скуеър“.

По-рано беше съобщено за поне един ранен човек. При падането на машината е избухнал пожар, който е бил потушен.

Жена, живееща в сградата разказва, че чула силен гръм и сградата се разтърсила „сякаш от земетресение“.

Губернаторът на Ню Йорк Андрю Куомо, който веднага пристигнал на мястото на инцидента заяви, че има „жертви“ в хеликоптера, но не и пострадали сред живущите в сградата. Причините за инцидента се изясняват.

„Първоначалната информация е, че хеликоптерът е опитал да извърши аварийно кацане на покрива на сградата, но не е успял и се е разбил“, посочи Куомо.

Президентът на САЩ Доналд Тръмп е бил уведомен за катастрофата и от Белия дом заявиха, че държавният глава следи от близо развитието на ситуацията.

Хората от околните сгради са евакуирани, а полицията призова гражданите да избягват района, който в момента е отцепен. / БГНЕС