Хендерсън е футболист на сезона в Англия във версията на журналистите

Полузащитникът на Ливърпул Джордан Хендерсън бе признат за най-добър футболист в Англия за сезон 2019/2020 във версията на Асоциацията на футболните журналисти (Football Writers' Association), съобщи сайтът на организацията.

Капитанът на "червените" изпревари в гласуването халфа на Манчестър Сити Кевин Де Бройне и нападателя на Манчестър Юнайтед Маркъс Рашфорд, както и няколко свои съотборници - Алисон Бекер, Върджил ван Дайк, Трент Александър-Арнолд и Садио Мане. За Хендерсън са дали предпочитанията си повече от 1/4 от гласувалите.

Ливърпул този сезон стана предсрочно шампион на Англия, спечелвайки за първи път първенството от 1990 г. 30-годишният Хендерсън взе участие в 30 мача от първенството, в които вкара 4 гола и асистира за 5.

"Бих искал да кажа колко ценя поддръжката на тези, които са гласували за мен и на FWA като цяло. Достатъчно е да се погледнат бивши победители, с някои от които съм имал щастието да играя като Стивън Джерард, Луис Суарес и Мо Салах, за да се разбере колко престижна е тази награда. Не чувствам, че мога да приема тази награда сам. Не мисля, че съм постигнал нещо този сезон или в своята кариера сам. Задължен съм на толкова много хора, но преди всичко - на сегашните ми съотборници, които са просто невероятни и заслужават наградата точно толкова, колкото и аз. Приемам тази награда от името на отбора, тъй като без тях нямаше да мога да направя нищо. Тези момчета ме направиха по-класен играч, станах по-добър и като лидер, и като човек", заяви Хендерсън. /БГНЕС