Хенри Кавил иска да бъде следващия Бонд

На фона на множеството спекулации кой ще бъде следващият Джеймс Бонд, след като Даниел Крейг се оттегля, желаещите да се превъплатят в ролята известни холивудски мачовци не са малко.

Последната изява на Крейг като агент 007 е в "Няма време за умиране“, който ще излезе на 11 ноември. В търсенето на подходящ заместник феновете залагат на любимите си актьори от Том Харди, Идрис Елба и др. Наскоро медиите писаха, че най-вероятно това ще бъде секси-звездата от „Венъм“ Том Харди.

Сега обаче друг един много харесван от дамите актьор точи зъби за ролята.

Името на Хенри Кавил все повече се върти из хорските усти. Малко известен факт е, че той се явява на прослушване за шанса да изиграе Джеймс Бонд в "Казино Роял" срещу Крейг. Кавил е бил вторият избор, макар че тогава е само на 22 години и е бил закръглен. Сега, на 37 години и със страхотна мускулатура, той лесно може да бъде най-големия претендент. Разбира се, ако продуцентите искат той да играе Джеймс Бонд.

"Ако Барбара (Барбара Броколи) и Майк (копродуцентът Майкъл Г. Уилсън) се интересуват от това, аз абсолютно бих се възползвал от възможността", каза Кавил в интервю за GQ.

Актьорът от „Лигата на справедливите“ и „Мъжът от U.N.C.L.E.“ призна, че "на този етап всичко все още е във въздуха" кой ще поеме ролята от Крейг. Той каза: "ще видим какво ще се случи" и потвърди: "да, бих искал да играя Бонд, ще бъде много, много вълнуващо."

Това не е първият път, когато звездата от "Супермен" говори за желанието си да играе Джеймс Бонд в следващата част от поредицата. В края на миналата година в друго интервю за списание той призна, че е можел да се подготви по-добре за прослушването.

Кавил си спомня, че един от тестовете на кастинга е бил да излезе от банята с кърпа, увита около кръста, възстановка на една от сцените с Шон Конъри като Бонд.

„Спомням си, че режисьорът Мартин Кембъл каза: „Гледам малко си наедрял, Хенри“. „Тогава не знаех дали да тренирам или да спазвам диета", разказва актьорът и добавя: "И се радвам, че Мартин каза това, защото ми помогна да се взема в ръце“.

Оттогава Кавил променя имиджа си на наедрял мъж. Той не се притеснява да се пови без риза в „Безсмъртни“ и изглежда добре в костюм и смокинг в „Човекът от U.N.C.L.E.“ Изпълнява успешно и екшън каскади в „Супермен“. Всички тези неща го правят чудесен кандидат за ролята на новия Джеймс Бонд. /БГНЕС