Херо Мустафа посети Езиковата гимназия в Хасково

Посланикът на Съединените американски щати Херо Мустафа посети хасковската Езикова гимназия "Проф. д-р Асен Златаров", предаде кореспондентът на БГНЕС.

Посланик Мустафа бе посрещната на входа на гимназията от ръководството на училището, начело с директора Деян Янев. След това във фоайето на училището дипломатът бе посрещнат от ученици с питка и изпълнение на химна на гимназията от хористите в училището.

Херо Мустафа проведе среща с учителите и учениците.

Посещението й е във връзка с гимназистката Нели Генова, която е спечелила конкурс "посланик за един ден", организиран по повод Международния ден на жените. Херо Мустафа е изявила желание да посети училището, където Нели Генова учи.

„За мен е голяма чест да бъда тук днес и искам да подчертая, че причината за това е тази изключителна жена Нели Генова, която е част от посолството“, заяви в Хасково американският посланик. „За мен е чест, че си размених днес мартеници с учители и ученици с надеждата новата година да донесе щастие и късмет на всички и е една красива традиция в знак на приятелство“, подчерта Мустафа. Тя добави, че културата е прозорец към нацията, показва много за страната, хората и нейната история. „България има дълга история, затова съм горда да бъда тук и за мен това е възможност да покажа респект, а също и да науча много за тази невероятна страна“, каза още Херо Мустафа. /БГНЕС