Хилари Клинтън повече няма да се кандидатира за президент

Хилари Клинтън за първи път изключи перспективата за издигане на кандидатурата си за президент на САЩ през 2020 г.

„Няма да се надпреварвам, но ще продължа да говоря и работя и да отстоявам това, в което вярвам“, каза Клинтън в интервю за News 12, местна телевизия в Ню Йорк.

Клинтън водеше в надпреварата по време на предизборната борба през 2016 г., но в крайна сметка победител излезе Доналд Тръмп.

"Искам да съм сигурна, че хората ще разберат, че ще продължа да изразявам мнението си", каза Клинтън.

„Няма да ходя никъде. Това, което е заложено в нашата страна, нещата, които се случват в момента, са дълбоко обезпокоителни за мен“, добави тя.

Клинтън проведе срещи с някои от демократите, които сега се борят за номинирането от страна на партията или обмислят да се кандидатират. CNN съобщи, че те включват бившия вицепрезидент Джо Байдън, който все още не е казал дали ще се кандидатира.

"Казах на всеки един от тях, не приемайте нищо за даденост, въпреки че имаме дълъг списък от реални проблеми и нарушени обещания от тази администрация, които трябва да бъдат подчертани", каза Клинтън.

От отговора ѝ на въпроса дали ще се кандидатира отново за някакъв вид обществена служба, се създаде впечатлението, че тя не изключва такава възможност.

"Не мисля така, но обичам да живея в Ню Йорк и съм толкова благодарна, че имах възможност да бъда сенатор осем години и да работя с хора в нашия щат", каза бившият държавен секретар и сенатор за щата Ню Йорк. /БГНЕС