Хиляди аржентинци се сбогуват с Диего Марадона (НА ЖИВО)

Хиляди аржентинци се струпаха на площада пред президентския дворец Каса Росада в Буенос Айрес, за да си вземат последно сбогом с футболната легенда Диего Армандо Марадона, който внезапно почина вчера от инфаркт на 60-годишна възраст. Ковчегът с тялото на Дон Диего бе положен в Каса Росада, обгърнат от флага на Аржентина и емблематичната фланелка с номер 10.

Полицията пред президентския дворец трябваше да се намеси при леки сблъсъци.

На полицията се наложи да предотврати леки сблъсъци, които бяха предизвикани от огромния брой хора, които искат да видят за последно своя идол. Семейството на Марадона и неговите най-близки се събраха около ковчега още рано сутринта, преди да започне публичното бдение. Феновете на световния шампион от 1986 година минават с бавни крачки покрай тялото на Марадона, като се очаква бдението да продължи цял ден, съобщава АФП.

Десетки хиляди аржентинци започнаха бдението още вчера и изкараха цялата нощ на Пласа де Майо в града, пеейки песни в чест на човека, извел ги до световната титла в Мексико. Правителството на Аржентина заяви, че очаква около един милион души да си вземат последно сбогом с Марадона. Още вчера президентът на страната Алберто Фернандес обяви тридневен национален траур.

Посолството на Аржентина в Китай.

В същото време в редица страни по света фенове на гениалния аржентинец организират сами бдения пред посолството на Аржентина. В Китай и Индия любителите на футбола и Марадона издигнаха малки олтари в памет на Дон Диего пред сградите на посолствата. /БГНЕС