Холивуд променя правилата за снимане на секс сцени

Съюзът на актьорите в САЩ променя правилата за заснемане на секс сцени в Холивуд, съобщава "Гардиън".

При новите условия, на мястото на снимките ще има специален координатор, който ще взаимодейства с актьорите по въпроси, свързани с интимните сцени. Експертът ще обсъжда с тях какво са съгласни да направят пред камерата и какво не.

Координаторът също ще контактува по тези въпроси с продуценти, режисьори и сценаристи. Той ще говори с тях за всички разголени сцени в предстоящ филм и степента на „разголване“. Освен това експертът ще присъства на репетиции и снимки, за да следи изпълнението на договореното.

Нововъдението е документирано и публикувано от Гилдията на актьорите в САЩ. Тези правила се въвеждат с цел да се ограничи вероятността от тормоз, както и да се изключват епизоди с неподходящо поведение на актьорите и режисьорите на снимачната площадка.

Синдикатът на актьорите е уверен, че новите правила ще направят заснемането на деликатни сцени по-комфортно както за самите звезди, така и за режисьорите.

Тези мерки са в отговор на скандалите, избухнали поради сексуален тормоз в областта на американското филмово производство. За създаването на такъв регламент започна да се говори с появата на движението #MeToo. /БГНЕС