Холивудски звезди, израснали в нищета

Немалка част от настоящите холивудски звезди, които имат всичко, което биха си пожелали, са били много бедни в детството или юношеството си. В ранните си години те не са могли да си позволят обикновени неща, с които повечето хора са свикнали. Ето някои от тях, които са обърнали хода на съдбата и са постигнали слава и богатство.

Марк Уолбърг

Миналата година актьорът стана третият най-високоплатен актьор в света. Като малък Марк е най-малкото от девет деца в семейство на бедни американци, живеещи близо до Бостън.

Всичко се влошило още повече, когато Марк бил на 11 и след развода на родителите майка му се мести с всичките 9 деца в малък апартамент, където не можела да обърне необходимото внимание на всяко от тях. Затова не е изненадващо, че на 13-годишна възраст Марк се пристрастява към незаконни вещества и участва в улична банда. Уолбърг всъщност премина през сериозна „улична школа” и получава истинска присъда едва на 16 години.

Похвално е, че тогава младежът разбира, че такъв живот няма да го доведе до нищо добро и започва кариера на модел и музикант, която в крайна сметка го води до блестяща филмова кариера.

Джим Кери

Този актьор наскоро се върна към предишната си слава след поредица от неприятните събития. Но през 90-те и началото на 21 век Кери беше един от най-добре платените актьори в Холивуд, а състоянието на актьора се измерваше в стотици милиони долари.

Но детството и юношеството на бъдещия мултимилионер са били съвсем различни. Джим е роден и израснал в Канада и е най-младият от четирима братя и сестри, отглеждани в католическо семейство. Както самият актьор си спомня, когато бил на 12, семейството им било толкова бедно, че дори трябвало да живеят във фургон. Вярно е, че през годините Джим си спомня за този епизод от детството си като за ситуация, която го е калила.

Бащата на Джим настоява да заведе сина си в Торонто, където започва кариерата си като комик. Тогава съдбата води Кери в Холивуд, където той се превърна в истинска холивудска звезда.

Леонардо Дикаприо

Сега Лео абсолютно заслужено носи титлата на един от най-влиятелните и високо платени актьори в Холивуд, най-видните режисьори се редят на опашка, за да го канят за роли, а филмите му отдавна са станали култови. Но това не винаги е било така.

От една страна, Лео стана известен доста рано, но преди това актьорът преминава през доста сериозни лични трудности. Малкият Леонардо е роден през 1974 г. в Лос Анджелис, но градът на ангелите за него не е това, което виждаме по филмите. Защото когато малкият Ди Каприо е само на годинка, родителите му се разделят, а майка му, за да изхрани по някакъв начин себе си и детето си, работела на няколко места. Освен това били принудени да живеят в един от най-бедните райони на града, където Лео научил уроците на улицата доста рано.

Може би затова актьорът, вече в зряла възраст, споделя, че никога не е бил изкушен от опиати и алкохол, защото лично е виждал ужасни примери за това до какво може да доведе пристрастяването към тях.

Като цяло Ди Каприо започва да работи и да печели пари на 12-годишна възраст като доставчик на пица и пощальон. Успоредно с това бъдещата звезда не се отказва от мечтата си да се снима във филми./БГНЕС, РИА Новости