Христо Иванов: Борисов и приятелските му кръгове отровиха България

"Ние търсим отговорност от Бойко Борисов затова, че неговите приятелски схеми и кръгове отровиха България в пряк и преносен смисъл, отровиха и Нова Загора".

Това заяви лидерът на "Да, България" и съпредседател на Демократична България Христо Иванов, който подкрепи жителите на града, които от години протестират срещу мръсния въздух, който дишат, предаде кореспондентът на БГНЕС.

Според местните граждани най-големият замърсител на въздуха в района е инсталацията за биогаз, от която се носят неприятни миризми.

Христо Иванов поиска отговорност от всички компетентни институции за решаване на проблема и осъди полицейския натиск, на който са подложени протестиращите. Голяма част от тях са получили призовки и предупреждения от органите на реда, че с присъствието си пред общината пречат на работата, а само преди дни са счупени стъклата на един от организаторите на протестите.

Иванов настоя за обективно разследване на инцидента и намеса на държавните органи, за да може Нова Загора да диша чист въздух.

"Решение отдавна трябваше да бъде намерено. От години Бойко Борисов нищо не прави. Очевидно е защо нищо не прави, той през това време открива тази инсталация, другарува си с нейните собственици, изпраща ги в Дубай. Така, че става ясно, че става въпрос за изключително приближена към него фирма. Искаме, както открива тази инсталация, така да я закрие", призова Христо Иванов. /БГНЕС